Olası Sorularınız

1MitoGene Kapsül Günlük Kullanım Dozu Nedir?
Günlük doz kişinin mevcut sağlık durumuna ve yaşına göre değişebilir. Günlük dozun toplam 20 mg* olması önerilmekte olup, NADH günlük dozu için doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

* T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Takviye edici gıdalar kısıtlı maddeler listesi. 19.02.2021
2MitoGene Kapsül Nasıl Kullanılır?
Günlük önerilen toplam dozu 1 seferde alabileceğiniz gibi iki seferde de alabilirsiniz. İlk dozu kahvaltıdan 30 dakika önce bol su içerek alınız ve bu süre içerisinde birşey yiyip içmeyiniz. İkinci dozu almanız gerekirse öğle yemeğinden 30 dakika önce yine aç karnına almanız önerilmektedir. Böylelikle NADH emilimi istenilen düzeyde olacaktır. Günlük almanız gereken toplam doz ve doz sayısı için doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.
3MitoGene Kapsülün yan etkisi var mdır?
NADH etken maddesinin bilinen bir yan etkisi bulunmamaktadır. Çok yüksek dozlarda kullanımı uykusuzluğa neden olabilir. Belirtilen yüksek dozlar 180 mg ve üzeri olan dozlar olarak belirtilmektedir. Etkinliği, hamile ve emziren kadınlarda değerlendirilmediği için hamile ve emziren kadınların kullanması önerilmemektedir. Genel bir önlem olarak da herhangi bir rahatsızlığı olan ve ilaç tedavisi gören kişiler doktorlarına danışmadan kullanmamalıdırlar.
4MitoGene Kapsül yiyecekler ile etkileşime girer mi?
Hayır, etkileşime girmez. Ancak etkisinin ve emiliminin daha iyi gerçekleşmesi için aç karnına alınması önerilmektedir.
1 MitoGene Kapsül bir vitamin midir?
NADH bir ko-enzimdir, vitamin değildir. NADH, B3 vitamininin öncü maddesi olan nikotinamid’den sentezlenir. Vücudumuzda bulunan enzimler biyokimyasal olayların gerçekleşmesini sağlayan organik kimyasal ajanlardır. Ko-enzimler ise enzimlerin aktivite gösterebilmeleri için gerekli olan maddelerdir, ko-enzimler olmaz ise enzimler biokimyasal reaksiyonları olması gerektiği gibi gerçekleştiremezler. Enzimlerin faaliyet gösteren ve esas işi yapan kısmı ko-enzimlerdir.
2 NAD ve NADH arasındaki farklar nelerdir?
NAD (+) ve NADH biyolojik reaksiyonlara katılan ko-enzimlerdir. NAD (+), elektron kabul ederken (oksitlenmiş form) NADH ise elektron vericidir. Dolayısı ile NADH, NAD ye göre çok daha yüksek bir enerjiye sahiptir.
3 MitoGene kapsül üretiminde önemli konular nelerdir?
NADH, yapısı gereği etkisini çabuk yitiren (kararlılığı bozulan), çabuk yıkımlanan bir etken maddedir. Çok özel şartlarda üretilmesi gerekmektedir. Ayrıca kapsül haline getirilmeden önce özel bir formülasyon ile stabilize edilmesi ve üretilmesi gerekmektedir. MitoGene Kapsül tüm bu kurallara sıkı sıkıya bağlı kalarak geliştirilmiş bir takviye edici gıdadır. İçeriği ve formülü uluslararası akredite (onaylı) laboratuvarlarda 2 yıldan fazla süren çok kapsamlı araştırmalar sonucunda geliştirilmiştir. Tüm kalite testlerinden başarıyla geçtikten sonra ve stabilizasyonu test edildikten sonra üretime geçilmiştir. GMP (iyi üretim kılavuzları) onaylı üretim tesislerinde üretildikten sonra kullanıma sunulmuştur. Stabilize edilmemiş NADH ürünleri maalesef etkinlik göstermemektedir.
4MitoGene Kapsül için özel saklama koşulları var mıdır?
Lütfen, kutusu ile beraber ve serin bir yerde saklayınız.
5 MitoGene Kapsülü nereden alabilirim?
MitoGene Kapsülü www.mitogene.com.tr sitesinden direkt sipariş yöntemiyle temin edebilirsiniz. Siparişleriniz en geç 3 iş günü içerisinde kargo ile teslim edilmektedir. Ayrıca Farmazon aracılığı ile tüm eczanelerden temin edebilirsiniz.